Kinderatelier

Kunst kijken, kunst maken en kunst bespreken.

de wegwijzer (2)

 

Bij het kinderatelier van de Lanterfant kun je heerlijk tekenen, schilderen, plakken, rijmen en dichten. We werken met verschillende materialen en technieken. We laten ons inspireren door diverse kunstenaars, (prenten)boeken, andere culturen en elkaar.

We werken in groepen van maximaal 6 kinderen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. In deze lessen staan plezier, creativiteit en zelfvertrouwen ontwikkelen voorop. Je hoeft echt niet goed te kunnen tekenen om mooie dingen te maken. Door niet alledaagse werkvormen te gebruiken zullen kinderen al snel niet meer bang zijn om hun tekens op papier te zetten.

Aan het eind van iedere les, bekijken en bespreken we op een positieve manier elkaars werk. Ervaring leert dat dit zeer motiverend werkt. Kinderen voelen zich gezien en gewaardeerd en zullen met een beetje meer zelfvertrouwen de wereld in stappen.

Dinsdagmiddag; feestdagen en vakanties uitgezonderd

Tijd: 15:30 – 17:00 uur

Soms werken we een paar lessen aan één grotere opdracht. Je kunt je voor een bepaalde periode aanmelden of gewoon eens een keertje meedoen. In en uitstroom altijd mogelijk.

Locatie: Atelier van de Lanterfant, De Vaart 17 in Ane

kinderatelier (4) kinderatelier (10) kinderatelier (12) cbs de akker 15-16 (2) 2