Spaanse schilders op School

Míro en ik

Kunst bekijken, maken en bespreken.

miro       miro (6)

Tijdens deze workshop gaan we schilderijen van de Spaanse kunstenaar Joan Míro bekijken. Leerlingen zullen ontdekken dat een schilder verschillende stijlen heeft gedurende zijn leven. We zoemen in op zijn abstractere periode en gaan op zoek naar overeenkomsten in deze schilderijen. Hiermee gaan we zelf aan de slag. We tekenen met merkstift, kleuren delen in met mooie stiften en sponzen de achtergrond met écoline. De weg er naartoe vaak met hobbels, maar het resultaat altijd prachtig!

Ik breng kinderen graag in contact met het werk van diverse kunstenaars omdat ik van mening ben dat dit je kijk op de wereld veranderd. Iedereen is anders en dat is juist leuk!

Dat leren we mede door de drie stappen in de les: kunst bekijken, maken en bespreken. Jezelf durven zijn en durven uiten; net zoals de kunstenaars dat doen.

En tot slot; plezier staat voorop; je kunt tenslotte pas iets nieuws leren als je goed in je vel zit!”

De leerkracht(en) van de groep is bij de les aanwezig en wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de workshop. Leerlingen raken namelijk extra gemotiveerd en durven meer als ze zien dat de juf of meester ook durft te tekenen, (ook al vinden ze het eng!).

Kosten in overleg

Tijdsduur: anderhalf tot twee uur