Workshop “Dieren van Picasso”

 

Op dinsdag 29 september veranderde de klas in een groep jonge kunstenaars!

Namens Kind & Cultuur, kwam Inge Hobers om met ons te schilderen. Als eerste gingen we allerlei portretten van Picasso bekijken. De gekke gezichten, de felle kleuren en de grappige vormen vielen ons op.
Daarna gingen we stap voor stap zelf een kunstwerk maken. Eerst werd met een merkstift een kader gemaakt. Vervolgens gingen we ergens op het blad een oog maken. Hierna werd het blad gedraaid en kwam nog ergens een oog te staan. Dit oog moest anders zijn dat het eerste oog. Vervolgens werd het blad weer gedraaid en tekenden we een neus, poot, staart (of veer). Het mochten bestaande ogen, neuzen, enz. zijn, maar er ontstonden ook vele fantasievormen!

Nadat alle delen getekend zijn, moesten de onderdelen nog aan elkaar gemaakt worden. Dat deden we door het trekken van lijnen van het ene deel naar het andere. Daarna wierpen we ons kunstenaarsoog op de tekening en probeerde de kant te vinden waar een “dier van Picasso” tevoorschijn kwam. Tot slot gingen we ons kunstwerk inverven met ecoline en verschenen de prachtigste kunstwerken.

Groep 5 van Cbs de Akker, Gramsbergen

_______________________________________________________________________________________________

Leerlingen:
“Het kan ECHT niet mislukken!”
“Ik kan helemaal mezelf zijn”
“Ik weet nu ook iets over Picasso’s portretten”
“Kom je volgende week weer?!”
Leerkracht:
“Leuke extra lessen, waar weinig voorbereiding voor nodig is. Ik heb fantasiedier gedaan. De kinderen vonden het een leuke opdracht.”
Groep 6 van Obs de Kern, Hardenberg
________________________________________________________________
“Dit geeft de kinderen zelfvertrouwen!”
Groep 6 van Cbs de Bloemenhof, Hardenberg
________________________________________________________________
Reacties van collega’s die na de workshop een kijkje kwamen nemen:
“Mooi om tentoon te stellen op de gang.”
“Is dit met ecoline gedaan?! Prachtig”
Een kind: “Ik ga hem thuis inlijsten”
Groep 5-6 van Cnbs de Wegwijzer, Schuinesloot
________________________________________________________________
De kinderen zijn nog dagen enthousiast, wat een leuke workshop. Als ze klaar zijn met hun werk, vragen ze geregeld of ze nog even een Picasso mogen maken. Ook de vervolglessen zien er goed uit en ik heb zin om er mee aan de slag te gaan. Bedankt voor deze leuke workshop.