foto

Dat ben ik!

Inge Hobers, geboren december 1972 in het magische Drenthe en ik wil graag jouw opstap zijn naar een creatiever leven!

Als kind had ik een atelier op zolder en sleepte ik van alles mee naar huis om er kunst van te maken. Ik wist het zeker; ik werd kunstenares of schrijfster.

Tekenen, schrijven en van niets iets maken blijkt de rode draad in mijn leven te zijn.

Mijn hele leven verloopt lanterfanterig en ik voel me daar goed bij. Ik kijk wat er op mijn pad komt, wat ik daarmee kan en hoe ik dat dan weer kan delen met de ander.

Direct na mijn opleiding docent Tekenen ben ik de Pabo gaan doen en werk nu alweer ruim 20 jaar in het basisonderwijs, waar ik óók de creatieve vakken geef, zoals beeldende vorming, muziek en creatief schrijven. In 2007 zette ik het kinderatelier Gramsbergen op, omdat ik merkte dat er een grote behoefte was aan meer creatieve vorming buiten school. Het jaar daarop heb ik de opleiding Specialist Creatieve Communicatie afgerond, waarin ik leerde de belevingswereld van het kind te begrijpen via zijn tekening.

Ik wil door mijn workshops mensen weer aan het creëren krijgen. “Ik kan niet tekenen!”, hoor ik te vaak. Mede daarom heb ik mij ten doel gesteld om de creativiteit en het zelfvertrouwen van kinderen en volwassenen te vergroten door middel van het vak tekenen. Een goed stel hersens is mooi, maar om je staande te houden in de huidige en komende maatschappij zijn creativiteit, vindingrijkheid en zelfvertrouwen minstens zo belangrijk.

Naast kunstenares en schrijfster is daarom ook docent aan het rijtje van wat-ik-later-worden-wil toegevoegd.

Waarom de Lanterfant?

Ik ben van mening dat lanterfanten van cruciaal belang is. Wanneer je even niets doet, uit het raam staart of zomaar wat ronddwaalt, juist dan komen ideeën aangewaaid; alsof ze er altijd al waren. Op die manier ontstaat ook veel van mijn eigen werk. Collages, tekeningen, gedichten, ze beginnen allemaal met een paar lijnen, wat intuïtief gescheurde plaatjes of rond dwarrelende woorden. Zonder de druk dat het iets moet worden, ontstaan de mooiste dingen en die deel ik graag met jou.

“Iedereen een kunstenaar”

Picasso zei; “ieder kind is een kunstenaar, het is de kunst er één te blijven als je groot wordt”.

Ik zeg: “Iedereen een kunstenaar!” Met de onbevangenheid van een kind mooie dingen maken. Dat gun ik jou ook. Dus wie weet ontmoeten we elkaar tijdens één van de workshops en leer ik het je!