In deze workshop gaan we diverse korte creatieve activiteiten doen, waardoor kinderen en hun leerkrachten nieuwe ideeën, technieken en werkwijzen aangereikt krijgen die ze later in hun eigen beeldende vormingslessen weer kunnen toepassen. Verwondering en experiment staan voorop.
Oriënteren: We starten met het bekijken van een schilderij uit het Rijksmuseum en vergelijken dit met de fotocollage ernaast. Oude en nieuwe kunst en technieken worden vergeleken en we leren dat ook de knapste schilders heel veel moesten oefenen en schetsen voordat ze een uiteindelijk meesterwerk konden maken.
Onderzoeken en maken: We doen een snel tekenspel, waarbij we in korte tijd 4x ons onderwerp natekenen en leren hierbij te kijken als een kunstenaar. Daarna gaan we, met onze foto, in circuitvorm aan de slag. Experimenterend met materiaal van vroeger en nu. Er zullen vier verschillende werkstations gemaakt worden met uiteenlopende activiteiten; inkt, hele lange stiften, verf en zelfs een druktechniek die niet mislukken kan!
Evaluatie: als tijdens het werken worden de tekeningen gesorteerd weggelegd, zodat we tijdens de evaluatie een snel overzicht hebben van al het gemaakte werk. We bekijken elkaars werk, zoeken overeenkomsten en verschillen en gaan in op het maakproces.
Al het werk wordt, na droging, gebundeld tot een OnderZoekBoek; een tastbaar en aanvulbaar document waar je later nog eens in kunt bladeren voor inspiratie.














